Fiksu Käyttölaina korvaa kalliit pikavipit

Fiksu ja edullinen Laina.fi:n Käyttölaina korvaa kalliit pikavipit. Pikavippeihin verrattuna Käyttölaina on luotettava ja huomattavasti edullisempi vaihtoehto. Käyttölaina tarjoaa nopean avun arkielämän yllättäviinkin rahoitustarpeisiin. Haluamme olla apunasi. Saat alustavan lainapäätöksen heti hakemuksen yhteydessä. Hakemuksen voit aloittaa ylläolevasta lainalaskurista, hakemuksen täyttäminen kestää vain muutaman minuutin.

Kuinka Käyttölaina toimii?

Valitse haluamasi noston summa ja laskun eräpäivä. Sinä itse päätät paljonko nostat lainasta. Lainapäätös on aina min. 2100 ja max. 5000 euroa, mutta luonnollisestikin maksat vain tekemästäsi nostosta. Muun lainan voit jättää nostamatta ja siitä ei aiheudu sinulle mitään korko – tai muitakaan kuluja. Kun rahan tarve yllättää uudestaan, voit tehdä uusia nostoja ilman mitään rajoitteita käyttövarasi puitteissa. Käyttölaina on kuin luottokortti lompakossasi. Voit valita, kuinka haluat vastaanottaa laskut. Käyttölainan lasku tulee sähköpostiisi tai kotiisi kerran kuukaudessa.

 

Lainasumma

Vuotuinen nimelliskorko

Todellinen vuosikorko

Takaisinmaksuaika

Minimilyhennys

Nostopalkkio
Min. 2100€, max. 5000€ asti

29-39%

77,02%

Lainan voi maksaa million tahansa takaisin

10% nostetusta lainasummasta tai vähintään 50€

12,5% nostetusta lainasummasta

Miten Käyttölaina eroaa pikavipistä?

Käyttölaina

Luotettava ja turvallinen

Läpinäkyvä hinnoittelu, ei piilokuluja

Joustava takaisinmaksu

Toimii kuin digitaalinen luottokortti

Pikavippi

Saattoi sisältää riskejä

Korot arvaamattomia

Asiakkaiden takaisinmaksukykyä ei varmistettu

Rajaton määrä pikavippejä

Käyttölainaa myönnetään aina min. 2100 ja max. 5000 euron limiitti kerralla ja laina toimii kuin digitaalinen luottokortti taskussasi. Käyttölainasta voit tehdä nostoja aina tarvittaessa. Mikäli et käytä lainaa, ei sinulle myöskään aiheudu lainasta kustannuksia. Nopeita ja turvallisia nostoja omalle tilillesi voit tehdä joko Online-palvelussamme tai mobiilissa. Tarkemmat nosto-ohjeet löydät tästä linkistä.

Käyttölainan takaisinmaksussa uskomme läpinäkyvään hinnoitteluun, jotta tiedät aina paljonko maksat ja mistä takaisinmaksu koostuu. Takaisinmaksu tapahtuu kerran kuukaudessa valitsemasi eräpäivän mukaan joko kuukauden 15. päivä tai kuukauden viimeinen päivä. Voit valita joko paperisen laskun tai sähköpostilaskun.

Kenelle Käyttölaina sopii?

Käyttölaina sopii mainiosti sekä yllättävien että suunniteltujen menojen kattamiseen. Käyttölaina voi toimia myös vararahastonasi, joka toimii kuin digitaalinen luottokortti taskussasi. Voit hakea lainaa, mikäli olet 20-75 vuotias, raha-asiat moitteettomasti hoitanut ja sinulla on riittävä takaisinmaksukyky. Maksut Käyttölainasta aiheutuvat vain tehdyistä nostoista, ei sinulle myönnettävästä lainasummasta. Hakemalla Käyttölainaa jo nyt, sinulla on akuutin tarpeen koittaessa laina vararahastona nostoa vaille valmiina.

Hae Käyttölainaa   

 

 

Käyttölainan nostot ovat kuin pikavipit, mutta halvempia

Pikavippiala ja sen kehitys Suomessa

Pikavippi, eli pikalaina on ollut nopea ja vaivaton tapa hankkia käteistä suoraan tilille ilman välikäsiä ja monimutkaista paperisotaa. Terminä pikavippi  ja pikavippi lainamuotona rantautui Suomeen vuonna 2005 nousten erittäin nopeasti yhdeksi suosituimmaksi tavaksi hankkia nopeasti lyhytaikaista lainaa. Tämähän oli jotain aivan uutta ja ihmeellistä, sillä lainan hakeminen tunnettiin hankalana ja aikaa vievänä prosessina, jossa paperisotaa käytiin molemmin puolin. Lisäksi pankit eivät helposti myöntäneet lainaa opiskelijoille ja vähävaraisille, joten pikavippi oli erittäin tervetullut uutuus lainamarkkinoilla.

Suomessa matkapuhelimet olivat avainasemassa pikalainaa haettaessa, sillä koko lainaprosessi käytiin puhelimella kätevästi tekstiviestien välityksellä tai soittaen ilman aikaa vieviä pankkikäyntejä ja dokumenttien lähettelyä. Lainan hakeminen ilman jatkuvaa paperisotaa koettiin hyvin mielekkäänä vaihtoehtona. Tekstiviestin rinnalle nousi internetin yleistymisen kautta tietokoneella tai muulla mobiililaitteella haettavat pikalainat, mikä synnytti Suomeen lukemattomia uusia pikavippiyrityksiä. 

Pikavipit – käteistä nopeasti ja sujuvasti

Ennen lakimuutosta pientä summaa nopeasti tarvitsevalle pikavippi oli helppo tapa hankkia rahat ennätysajassa tilille, mutta toisin kuin muissa lainoissa pikavippi tuli yleensä maksaa takaisin kokonaisuudessaan 30 päivän kuluttua lainan myöntämisestä. Lainattujen summien lisäksi yritykset veloittivat reilusti korkoa, joka saattoi olla hulppea summa suhteessa itse lainan suuruuteen. Useimmiten pikavippiä haettiin ennen tilipäivää tai vauhdikkaan ravintolaillan tuoksinnassa lompakon paistaessa tyhjänä. Nopeasti käteistä kaipaavalle löytyi runsaasti erilaisia vaihtoehtoja, sillä internet oli pullollaan asiakkaista kilpailevia yrityksiä, jotka tarjosivat entistä nopeammin yhä suurempia summia lainaa

Pikalainat vaihtelivat lainan tarjoajasta riippuen suuruudeltaan, vaihteluväli oli yleensä mitä tahansa 50 – 2000 euron väliltä. Uudet asiakkaat joutuivat näkemään hieman enemmän vaivaa hakiessaan lainaa vanhempiin asiakkaisin verrattuna, ja myönnettävän lainan summa saattoi olla hieman pienempi, kun kyseessä oli uusi asiakas. Tutuille rekisteröityneille vakioasiakkaille, joiden lainan takaisinmaksu oli tapahtunut ajallaan, myönnettiin suoralta kädeltä jo hieman suurempia vippejä. Monelle pikainen laina oli helpotus ahdingossa olevaan talouteen ja toisille ylimääräisten kustannusten paikkausta. 

Lakimuutosten vaikutukset pikalainoihin

Uusi lakimuutos, joka tehtiin lainojen suunnattomien korkojen hillitsemiseksi ja itse kuluttajan suojaksi sai aikaan mittavia muutoksia, sillä se vähensi tuntuvasti pikavippiyrityksiä markkinoilta. Toiset yritykset keskittyivät tarjoamaan pikavippiä korvaavan lainamuodon sekä uusille, että vanhoille asiakkailleen, mikä toi markkinoille aivan uusia tekijöitä. Tänään nopeasti lainaa tarvitsevan ei kuitenkaan tarvitse jäädä tyhjin käsin, sillä internetistä löytyy useita yrityksiä, jotka tarjoavat erikokoisia nopeita luottoja.

Pikavipit ovat siis väistymässä kuluttajaystävällisempien limiittilainojen tieltä, jota tarjoaa esimerkiksi Laina.fi. Nämä ovat huomattavasti joustavampia lainamuotoja pikavippeihin verrattuna, sillä lainaa myönnetään min. 2100 ja max. 5000 euroa, jonka kuluttaja voi käyttää heti tai omien tarpeiden mukaan. Tässä lainamuodossa asiakkaan ei tarvitse hakea pikavippiä kuukausittain yhä uudelleen, sillä limiittilaina on valmiina odottamassa joustavin takaisinmaksuehdoin ja alhaisin kuluin.

Tänäpäivänä nopean lainan hakeminen sujuu sutjakkaasti ja kätevästi erilaisilla tietokoneilla taikka mobiililaitteilla, mikä kullakin sattuu käytössä olemaan. Alhaisemmat korot ja joustavammat takaisinmaksuajat ovat tehneet entisaikaisista pikavipeistä asiallisia ja toimivia lainamuotoja, jotka oikein käytettynä ovat hyvä tapa selviytyä arjen tuomista äkillisistä kompastuskivistä taikka suunnitelluista hankinnoista.