Lainaa turvallisesti netistä

Lainan hankinta ja kaikki siihen liittyvät käytännön asiat sujuvat tänäpäivänä erittäin vaivattomasti ja ennen kaikkea nopeasti. Tästä voidaan kiittää maailman mullistanutta internetiä, joka tarjosi kuluttajille täysin uusia mahdollisuuksia suorittaa ostoksia, hakea tietoa ja sekä myöskin lainaa.

Ennen tietokoneiden ja internetin yleistymistä lainaa haettiin pankista. Lainasta keskusteltiin pankissa erikseen sovittuna ajankohtana ja lainan hakijalta vaadittiin usein erilaisia asiapapereita ja niitä myös täyteltiin reippaasti. Lainan myöntämisessä kului aikaa ja hakija sai odotella kärsivällisesti useita päiviä mahdollista puhelinsoittoa tai kirjettä. Erityisesti eläkkeellä olevien sekä opiskelijoiden oli ajoittain hyvinkin haastavaa hakea lainaa ja saada lainalle myöntävä päätös.

Internet ja erilaiset tietokoneet, sekä mobiililaitteet ovat tehneet lainan anomisesta kätevää ja nopeaa ilman vaivalloisia pankkivierailuita ja tuskastuttavaa laina-anomuksen hyväksynnän odottamisia. Tämän päivän lainanotto tapahtuu joustavasti ja nopeasti, mikä tuo helpotusta erityisesti silloin, kun tarvitaan lainaa pikaisesti.

Lainaa netistä turvallisesti. Laina.fi Balanssi-blogi

 

 Miten lainanotto netistä toimii?

Lainanotto netistä on helppoa ja vie vain hetken, sillä tietojen täyttäminen on vähentynyt huomattavasti sitten vuosien takaisen ”paperisodan”.  Lainaa voidaan hakea netistä lähes mihin tarkoitukseen tahansa ja lainat on usein jaettu tarpeen mukaan eri vaihtoehtoihin. Tämä helpottaa lainanhakijan mahdollisuuksia löytää omiin tarkoituksiin parhaiten sopivat lainavaihtoehdot.

 Lainan hakeminen tehdään lainoja myöntävän yrityksen kotisivuilla, joilla valitaan omaan tilanteeseen sopivin vaihtoehto. Kun sopiva vaihtoehto on löytynyt, kukin luotonantaja kysyy tarkentavia tietoja lainanhakijalta, kuten esimerkiksi henkilötiedot ja tiedot varallisuudesta.  Vastaus tulee useimmiten hetken kuluttua, jossa ilmoitetaan, onko laina-anomus hyväksytty. Uudelta asiakkaalta vaaditaan lainmukainen selvitys omista tuloista, mikä tapahtuu kätevästi ja nopeasti netissä. Lainanhakijan tulee lähettää selvitys tuloistaan viimeiseltä kolmelta kuukaudelta, mihin sopivat erinomaisesti palkkakuitit tai tilitositteet. Näiden tietojen lähettämiseen löytyy useita eri vaihtoehtoja, jotta vältyttäisiin hieman vanhentuneelta kirjeiden lähettämiseltä.

Uudet tavat lähettää tietoja netin kautta säästävät huimasti kaikkien aikaa, sillä tänään voidaan tositteita lähettää muun muassa kuvina netin kautta, liitteenä sähköpostitse, faksaamalla tai käyttämällä turvallista Instantor-palvelua, jossa toimitaan yhteistyössä lainanhakijan verkkopankin kautta. Instantor katsotaan erittäin turvalliseksi tavaksi välittää arkaluontoisia tietoja, joten tätä tapaa suositellaan käytettäväksi asiakkaan täydellisen tietoturvan takaamiseksi. Jos kaikki on kunnossa, saa asiakas vastineeksi rahat omalle tililleen jo samana päivänä, kunhan lainanhaku tapahtuu lainaa myöntävän yrityksen aukioloaikana.

Kielteiselle lainapäätökselle voi olla eri syitä. Yleisimpiä syitä ovat esimerkiksi maksuhäiriömerkinnät luotonhakijan tiedoissa, puutteellisesti täytetty lainalomake, puutteelliset tiedot varallisuudesta tai jotkin muut luotonmyöntäjän asettamat ehdot eivät ole täyttyneet.

 

Lakimuutokset lainansaajan turvaksi

Pikavippien ilmestyttyä Suomeen tapahtui raivoisa pikalainaa hakevien kasvu, mikä aiheutti monelle huolimattomalle lainanottajalle huolia ja ongelmia. Markkinoille ilmestyi epärehellisiä pikavippiyrityksiä suunnattomine korkoineen ja piilokuluineen ajaen ahdinkoon useita laina-asiakkaita. Uusi lakimuutos, jossa rajoitettiin erityisesti pieniin lainoihin liitettäviä kuluja, sekä asetettiin korkokatto pienikokoisille, alle 2000 euron lainoille. Tämä teki lopun kieroista keinottelijoista, mikä on tehnyt alasta huomattavasti turvallisemman asettaen lainoja myöntäville tahoille huomattavasti tiukemmat vaatimukset. Asiakkaalla puolestaan ei saa esimerkiksi olla maksuhäiriöitä, jonka takana seisoo muun muassa myös Laina.fi. Toimimme vastuullisena luotonantajana ja näin ollen toimimme aina kuluttajan parhaaksi myös maksuhäiriöiden ja muiden rahaan liittyvien ongelmien kohdalla. Nämä rajoitukset tarjoavat pohjan reilulle ja luotettavalle yhteistyölle.

 

 Valitse tarpeisiisi sopiva lainamuoto

Pikaisesti rahaa tarvitsevalle löytyy kuitenkin tilanteesta riippuen erinomaisia vaihtoehtoja, joiden avulla saadaan suunnitelmat toteutettua ilman, että asiakas velkaantuu ylettömästi. Nopeasti rahan tarpeessa olevalle sopivat parhaiten lainamuodot, kuten esimerkiksi kulutusluotto, jotka maksetaan takaisin ennalta määrätyin erin. Joustoluotto on hyvä vaihtoehto, kun yllättävä menoerä osuu kohdalle. Joustoluottoa voidaan verrata luottokorttiin, sillä laina toimii hieman samaan tapaan, kuin luottokortti, joten rahaa voidaan nostaa tarpeen mukaan ja tämän lisäksi asiakas voi itse valita ennalta ilmoitetuista sopivimman summan, jolla lyhentää lainaa. Lainan hakeminen on kätevää ja turvallista yhteistyötä molemmin puolin, mikä tarjoaa erinomaiset lähtökohdat onnistuneeseen luotonantajan ja asiakkaan väliseen suhteeseen.

 

« Takaisin Blogin etusivulle