Näin vertailet lainoja oikein – 5 vinkkiä

13.07.2017

Kun olet ottamassa lainaa, kannattaa lainoja vertailla, tutustua eri vaihtoehtoihin sekä  lainoihin liittyviin termeihin. Yksinkertaisuudessaan rahan lainaaminen tarkoittaa sitä, että saat lainanantajalta halutun rahasumman, joka sinun tulee maksaa takaisin sovitussa ajassa, sovituin erin. Lainanantaja ottaa rahan lainaamisesta korvauksen koron ja palkkioiden muodossa. Lainan korko ja muut kustannukset ovatkin usein niitä helpoiten vertailtavissa olevia asioita, kun harkitsee lainan nostamista. Lue lisää »

Käsiraha auto- ja asuntokaupassa

26.04.2017 , ,

Moni meistä on varmaan jossakin vaiheessa elämää maksanut, tai tulee maksamaan, käsirahan tai vastaanottanut sen esimerkiksi asuntokaupan yhteydessä. Käsirahan maksu tekee kauppasopimuksesta sitovan. Lue lisää, mitä kannattaa ottaa huomioon! Lue lisää »

Parhaat mobiilisovellukset oman talouden hoitoon

Laina.fi 21.04.2017 ,

Älypuhelin kulkee miltei jokaisella meistä päivittäin mukana. Puhelimesta on helppo tarkistaa uutiset, sähköposti, aikatauluja ja vaikka mitä muuta. Miten olisi, jos oman talouden hoito kulkisi yhtä helposti mukanasi? Lue lisää »

9 vinkkiä kuinka opettaa lapselle rahankäyttöä

Joonas Virolainen | VertaaEnsin.fi 21.02.2017 , ,

Rahankäytön opettaminen on tärkeä osa kasvatusta

Raha-asioista puhuminen avoimesti ei juurikaan istu suomalaiseen kulttuuriin, etenkään myönteiseen sävyyn eikä ainakaan lastemme kanssa. Miksi kuitenkin rahankäytön opettaminen olisi syytä aloittaa jo lapselle? Lue lisää »

7 vinkkiä oman tai perheen talouden hallintaan

Heini Laina.fi:stä 24.10.2016 , ,

Meistä jokainen on varmaan joskus toivonut että raha kasvaisi puussa, josta voisi vaikkapa päivittäin käydä keräämässä satoa parempaan talteen. Tiedemiehet eivät vielä valitettavasti ole keksineet moista innovaatiota. Tiedemiesten kehitystyön suunnittelun aikana voit tosin tutustua koostamiimme 7 talouden hallinnan vinkkiin. Kenties rahapuusta tuleekin tarpeeton? Lue lisää »

Puhetta kuluttajaluotoista ja niiden hinnoittelusta

Heini Laina.fi:stä 27.09.2016 , ,

Viime päivinä on keskustelu paljon erityisesti kuluttajaluottolainsäädännöstä sekä sen muuttamisesta, jonka pyrkimyksenä tulisi olla tarkistaa kuluttajaluottojen kohtuuttomia sopimusehtoja. Me, Laina.fi, olemme yksi kuluttajaluottomarkkinoilla olevista vastuullisista toimijoista. Lainamme sekä korkomme ovat markkinoiden edullisimpia. Valitettavasti osa kilpailijoistamme vielä tänäkin päivänä hinnoittelevat lainojaan korkeilla koroilla, jotka voivat takaisinmaksun koittaessa tulla kuluttajalle täytenä yllätyksenä. Lue lisää »

8+1 vinkkiä edullisten lentojen nappaamiseen

Heini Laina.fi:stä 24.08.2016 ,

Tunnetko jo kasvoilla lämpimät auringonsäteet palmupuiden katveessa taikka mielesi halajaa tutustumaan ulkomaiden kaupunkien kulttuuriin? Lähdetkö matkaan kenties lentokoneen siivin? Olemme koonneet 8 vinkkiä tehokkaaseen edullisten lentojen metsästämiseen verkossa. Lentojen hintavertailu todellakin kannattaa sillä useimmiten lennot muodostavat suurimman osan koko matkakassasta ja fiksuja valintoja tekemällä voit säästää jopa useampia satasia.

Ota mukava asento, laita aurinkolasit päähäsi ja kerää talteen vinkkimme – matka alkakoon! Lue lisää »

Syksyn kekseliäät säästövinkit

Heini Laina.fi:stä 18.08.2016 ,

Kesäloman päättymistä ja paluuta arkeen voidaan kuvailla eräänlaiseksi henkiseksi krapulaksi, sillä loman jälkeinen tilien läpikäyminen kertoo valjua tarinaansa loman riemukkaista tapahtumista. Kesäloman aikaiset hauskanpidot ovat rokottaneet yhden sun toisenkin lompakkoa ja syksyn tullen on aika alkaa suunnitella strategiaa, jolla jälleen tasapainottaa talous vakaalle pohjalle. Istahda siis alas hetkeksi, ota viereesi kuppi höyryävää kahvia taikka makoisaa teetä ja tutustu koostamiimme säästövinkkeihin syksyä varten! Lue lisää »

Lainaa turvallisesti netistä

Laina.fi 08.08.2016 , ,

Lainan hankinta ja kaikki siihen liittyvät käytännön asiat sujuvat tänäpäivänä erittäin vaivattomasti ja ennen kaikkea nopeasti. Tästä voidaan kiittää maailman mullistanutta internetiä, joka tarjosi kuluttajille täysin uusia mahdollisuuksia suorittaa ostoksia, hakea tietoa ja sekä myöskin lainaa... Lue lisää »

Mikä laina sopii minulle?

Heini Laina.fi:stä 08.08.2016 , , ,

Olipa kyseessä unelmien toteuttaminen taikka arkisemmista asioista, kuten laskuista selviytyminen, jokainen kohtaa elämässään hetkiä, jolloin lainan ottaminen tai ainakin sen harkitseminen on ajankohtaista. Kohtaamme elämän aikana myös yllättäviäkin tilanteita, jolloin rahantarve on akuuttia. Ehkäpä pesukone menee rikki taikka puhelin tippuu maahan Pokemon Go:n tiimellyksessä... Lue lisää »

Varovaisuutta luottokortin säilyttämiseen.

Laina.fi 08.05.2014

Kevät on jo poikkeuksellisen pitkällä ja kesäänkin on enää muutama viikko. Kevät ja kesä muuttavat myös suurempien kaupunkien katukuvaa. Kaupunkeihin asettuu myös muualta Euroopasta tulevia ihmisiä, joista osa paremman toimeentulon toivossa ei aina toimi niinkään laillisesti. Lue lisää »