Näin vertailet lainoja oikein – 5 vinkkiä

13.07.2017

Kun olet ottamassa lainaa, kannattaa lainoja vertailla, tutustua eri vaihtoehtoihin sekä  lainoihin liittyviin termeihin. Yksinkertaisuudessaan rahan lainaaminen tarkoittaa sitä, että saat lainanantajalta halutun rahasumman, joka sinun tulee maksaa takaisin sovitussa ajassa, sovituin erin. Lainanantaja ottaa rahan lainaamisesta korvauksen koron ja palkkioiden muodossa. Lainan korko ja muut kustannukset ovatkin usein niitä helpoiten vertailtavissa olevia asioita, kun harkitsee lainan nostamista. Lue lisää »

Käsiraha auto- ja asuntokaupassa

26.04.2017 Säästäminen, vinkit, talouden hallinta

Moni meistä on varmaan jossakin vaiheessa elämää maksanut, tai tulee maksamaan, käsirahan tai vastaanottanut sen esimerkiksi asuntokaupan yhteydessä. Käsirahan maksu tekee kauppasopimuksesta sitovan. Lue lisää, mitä kannattaa ottaa huomioon! Lue lisää »

Parhaat mobiilisovellukset oman talouden hoitoon

Laina.fi 21.04.2017 vinkit, talouden hallinta

Älypuhelin kulkee miltei jokaisella meistä päivittäin mukana. Puhelimesta on helppo tarkistaa uutiset, sähköposti, aikatauluja ja vaikka mitä muuta. Miten olisi, jos oman talouden hoito kulkisi yhtä helposti mukanasi? Lue lisää »

9 vinkkiä kuinka opettaa lapselle rahankäyttöä

Joonas Virolainen | VertaaEnsin.fi 21.02.2017 Säästäminen, vinkit, talouden hallinta

Rahankäytön opettaminen on tärkeä osa kasvatusta

Raha-asioista puhuminen avoimesti ei juurikaan istu suomalaiseen kulttuuriin, etenkään myönteiseen sävyyn eikä ainakaan lastemme kanssa. Miksi kuitenkin rahankäytön opettaminen olisi syytä aloittaa jo lapselle? Lue lisää »

7 vinkkiä oman tai perheen talouden hallintaan

Heini Laina.fi:stä 24.10.2016 Säästäminen, vinkit, talouden hallinta

Meistä jokainen on varmaan joskus toivonut että raha kasvaisi puussa, josta voisi vaikkapa päivittäin käydä keräämässä satoa parempaan talteen. Tiedemiehet eivät vielä valitettavasti ole keksineet moista innovaatiota. Tiedemiesten kehitystyön suunnittelun aikana voit tosin tutustua koostamiimme 7 talouden hallinnan vinkkiin. Kenties rahapuusta tuleekin tarpeeton? Lue lisää »

Puhetta kuluttajaluotoista ja niiden hinnoittelusta

Heini Laina.fi:stä 27.09.2016 Pienlaina, Pikavippi, Kulutusluotto

Viime päivinä on keskustelu paljon erityisesti kuluttajaluottolainsäädännöstä sekä sen muuttamisesta, jonka pyrkimyksenä tulisi olla tarkistaa kuluttajaluottojen kohtuuttomia sopimusehtoja. Me, Laina.fi, olemme yksi kuluttajaluottomarkkinoilla olevista vastuullisista toimijoista. Lainamme sekä korkomme ovat markkinoiden edullisimpia. Valitettavasti osa kilpailijoistamme vielä tänäkin päivänä hinnoittelevat lainojaan korkeilla koroilla, jotka voivat takaisinmaksun koittaessa tulla kuluttajalle täytenä yllätyksenä. Lue lisää »

8+1 vinkkiä edullisten lentojen nappaamiseen

Heini Laina.fi:stä 24.08.2016 Säästäminen, vinkit

Tunnetko jo kasvoilla lämpimät auringonsäteet palmupuiden katveessa taikka mielesi halajaa tutustumaan ulkomaiden kaupunkien kulttuuriin? Lähdetkö matkaan kenties lentokoneen siivin? Olemme koonneet 8 vinkkiä tehokkaaseen edullisten lentojen metsästämiseen verkossa. Lentojen hintavertailu todellakin kannattaa sillä useimmiten lennot muodostavat suurimman osan koko matkakassasta ja fiksuja valintoja tekemällä voit säästää jopa useampia satasia.

Ota mukava asento, laita aurinkolasit päähäsi ja kerää talteen vinkkimme – matka alkakoon! Lue lisää »

Syksyn kekseliäät säästövinkit

Heini Laina.fi:stä 18.08.2016 Säästäminen, vinkit

Kesäloman päättymistä ja paluuta arkeen voidaan kuvailla eräänlaiseksi henkiseksi krapulaksi, sillä loman jälkeinen tilien läpikäyminen kertoo valjua tarinaansa loman riemukkaista tapahtumista. Kesäloman aikaiset hauskanpidot ovat rokottaneet yhden sun toisenkin lompakkoa ja syksyn tullen on aika alkaa suunnitella strategiaa, jolla jälleen tasapainottaa talous vakaalle pohjalle. Istahda siis alas hetkeksi, ota viereesi kuppi höyryävää kahvia taikka makoisaa teetä ja tutustu koostamiimme säästövinkkeihin syksyä varten! Lue lisää »

Lainaa turvallisesti netistä

Laina.fi 08.08.2016 Pikavippi, Pienlaina, Kulutusluotto

Lainan hankinta ja kaikki siihen liittyvät käytännön asiat sujuvat tänäpäivänä erittäin vaivattomasti ja ennen kaikkea nopeasti. Tästä voidaan kiittää maailman mullistanutta internetiä, joka tarjosi kuluttajille täysin uusia mahdollisuuksia suorittaa ostoksia, hakea tietoa ja sekä myöskin lainaa... Lue lisää »

Mikä laina sopii minulle?

Heini Laina.fi:stä 08.08.2016 Lainakorot, Pikavippi, Pienlaina, Kulutusluotto

Olipa kyseessä unelmien toteuttaminen taikka arkisemmista asioista, kuten laskuista selviytyminen, jokainen kohtaa elämässään hetkiä, jolloin lainan ottaminen tai ainakin sen harkitseminen on ajankohtaista. Kohtaamme elämän aikana myös yllättäviäkin tilanteita, jolloin rahantarve on akuuttia. Ehkäpä pesukone menee rikki taikka puhelin tippuu maahan Pokemon Go:n tiimellyksessä... Lue lisää »

Koulutusleikkausten oikeutuksesta

Laina.fi 01.03.2016 Säästäminen

Sipilän hallituksen leikkaavat toimet ovat olleet aiemminkin tämän blogin aiheena. Olemme kyselleet kurjistavan politiikan tasapuolisuudesta ja pohtineet eri oppineiden suulla vaihtoehtoja tälle toimintatavalle. Lue lisää »

Pikavipeistä kulutusluottoihin | Vakuudettomien lainojen historia

Laina.fi 15.02.2016

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tämä pitää ainakin paikkaansa kun puhutaan vakuudettomista ja nopeasti myönnettävistä lainoista. Niitä kutsutaan eri yhteyksissä pienlainoiksi, pikavipeiksi, pienluotoiksi ja vaikka miksi muuksi. Yhteistä kaikille näille on se, että ne myönnetään nopeasti ja takauksia ei tarvita. Lue lisää »

Yksipuoliset talkoot? Mitä on päätetty ja keihin päätetyt säästöt osuvat?

Laina.fi 05.11.2015 Säästäminen

Keskustan veret seisauttava vaalivoitto toi vallan keskiöön entisen yritysjohtajan, Juha Sipilän. Hän lähtikin luotsaamaan Suomi-laivaa ulos pitkäkestoisesta talouden alamäestä yritysjohtajan opein. Alku ei kuitenkaan ole sujunut aivan odotetulla tavalla, vaan matkaan on mahtunut monenlaisia omituisia päätöksen pyörtämisiä ja sanan syömisiä. Tässä blogipäivityksessä otetaankin juuri tällä hetkellä voimassa oleviin säästöpäätöksiin ja niiden oletettaviin vaikutuksiin. Lue lisää »

Vaalit on käyty – Mitä lääkkeitä uusi hallitus keksii taloudelle?

Laina.fi 27.04.2015

Huhtikuun 19. päivänä pidetyissä vaaleissa äänestettiin Suomelle uusi kansanedustajisto. Vaalien suurimmasta voittajasta, Keskustasta, ei ollut epäselvyyttä. Myös Perussuomalaisten ja Vihreiden kannatus oli ajateltua suurempaa. Tätä kirjoittaessa hallituksen muodostaminen on täydessä käynnissä. Lue lisää »

Sääntelyä ja some-kohuja

Laina.fi 21.01.2015

Joulukuun talouskeskustelua johti joulukaupan ja veronpalautusten lisäksi puhe sääntelystä ja byrokratiasta. Omalla tavallaan keskustelun aloittajana voidaan pitää vuoden vaihteessa voimaan tullutta alkoholilainsäädäntöä, jonka johdosta muun muassa keravalaisena maamerkkinä tunnettu suurehko alkoholijuomatölkki poistui moottoritien varrelta. Lue lisää »

Veronpalautuksilla joulupöytä koreaksi

Laina.fi 10.12.2014 Säästäminen, Kulutusluotto

Veronpalautuksia maksettiin yli 2 miljardia. Tässä blogissa pohdimme veronpalautusten suhdetta joulukauppaan. Miten jouluun kannattaa valmistautua, jos veronpalautukset poistuvat? Lue lisää »

Keskituloisen suomalaisen jalanjäljillä

Laina.fi 06.11.2014

Maanantaiset verotietojulkistukset saivat mediat villeiksi. Uutiset pitivät sisällään kaikkea mahdollista leikkimielisistä tulokoneista aina yksityisihmisten verolistauksiin saakka. Monet kirjoitukset painottuivat pohtimaan suurituloisia suomalaisia. Toisaalta artikkelit sisälsivät myös pohdintaa siitä, millaisissa ammateissa työskentelevät ihmiset pääsevät suomalaisten keskiansioihin. Huomasimme kuitenkin asiaa seuratessamme, että yksi näkökulma loisti poissaolollaan. Lue lisää »

Repivät rahariidat minimiin tiedolla

Laina.fi 16.10.2014 Säästäminen

Lähes kaikissa talouksissa riidellään rahasta. Se on tutkitusti yksi suurimmista arkipäivän riidanaiheista perheissä. Erityisesti riidat koskettavat talouksia, joilla on pulaa rahasta tai joiden tulonmuodostus on epätasaista. Laina.fi:n Oman taloudenhallinnan ABC kertoo lyhyesti ja tiivistetysti keinoista, joilla rahariidat saadaan loppumaan. Jo hyvin pienellä panostuksella on mahdollista saada aikaan suunnitelmallisuutta ja järkeä taloudenpitoon. Samalla tieto omasta rahatilanteesta ehkäisee turhia rahariitoja ja auttaa elämään oman tilanteen kanssa. Lue lisää »

Muista nämä kesäloman säästövinkit!

Laina.fi 03.07.2014 Säästäminen, Luottokortti

Vihdoin kesä on täällä, päivät ovat pitkiä ja lämpimiä, toivotaan että saadaan vielä sitä lämpöäkin. Monella on myös pitkään odotettuja vapaapäiviä ja jotkut viettävät kesälomaansa matkustellen, joka varsinkin näin viileänä keskikesänä tuntuu puoleensavetävältä vaihtoehdolta. Tässä muutama vinkki kesälomalle, jotka kannattaa pitää mielessä säästämistä ajatellen! Lue lisää »

Koron kiskontaa?

Laina.fi 26.06.2014 Lainakorot, Pikavippi, Pienlaina

Kuten aikaisemminkin olemme blogissa kirjoittaneet, markkinoilla on edelleen kuluttajille tarjolla lainatuotteita, jotka eivät hinnoittelultaan ja toimintamalleiltaan täytä uusia vaatimuksia. Tällöin jotkut vanhoista perinteisistä pikavippiyrityksistä ovat jatkaneet toimintaansa vähintäänkin kyseenalaisin toimintamallein. On hyvä, että viranomaiset seuraavat alan toimijoita ja puuttuvat kyseenalaisiin toimintamalleihin, jolloin kuluttajat voivat luottaa siihen että tuotteet ja sopimukset ovat asianmukaisia. Lue lisää »

Kesällä kannattaa olla varuillaan: Luottokortit ja kännykät taskuvarkaiden kohteena

Laina.fi 08.05.2014 Luottokortti

Kevät on jo poikkeuksellisen pitkällä ja kesäänkin on enää muutama viikko. Kevät ja kesä muuttavat myös suurempien kaupunkien katukuvaa. Kaupunkeihin asettuu myös muualta Euroopasta tulevia ihmisiä, joista osa paremman toimeentulon toivossa ei aina toimi niinkään laillisesti. Lue lisää »

Pikalaina – mikä laina?

Laina.fi 04.02.2014 Pikavippi, Pienlaina, Kulutusluotto

Yksityishenkilöille myönnettävien pien- ja pikalainatuotteiden tarjonta Suomessa on viime vuosina monimuotoistunut voimakkaasti. Samalla kun perinteinen pankkisektori pyrkii luomaan uudenlaisia kuluttajatuotteita tyypillisten asunto- tai mökkilainojen sekä kulutusluottojen rinnalle, myös erilaisten rahoitusyhtiöiden ja muiden pienlainatarjoajien vakuudettomat luotot ja pikalainat pyrkivät herättämään... Lue lisää »

Lakimuutos lopetti pikavipit – markkinoilla yhä kuluttajalle epäselviä tuotteita

Laina.fi 07.01.2014 Lainakorot, Pikavippi, Pienlaina

Yksityishenkilöille myönnettävien pien- ja pikalainatuotteiden tarjonta Suomessa on viime vuosina monimuotoistunut voimakkaasti. Samalla kun perinteinen pankkisektori pyrkii luomaan uudenlaisia kuluttajatuotteita tyypillisten asunto- tai mökkilainojen sekä kulutusluottojen rinnalle, myös erilaisten rahoitusyhtiöiden ja muiden pienlainatarjoajien vakuudettomat luotot ja pikalainat pyrkivät herättämään kuluttajan mielenkiinnon. Lue lisää »