Parhaat mobiilisovellukset oman talouden hoitoon

Älypuhelin kulkee miltei jokaisella meistä päivittäin mukana. Puhelimesta on helppo tarkistaa uutiset, sähköposti, aikatauluja ja vaikka mitä muuta. Miten olisi, jos oman talouden hoito kulkisi yhtä helposti mukanasi? Tämä on mahdollista erilaisten mobiilisovellusten ansiosta. Valinnanvaraa on kohtalaisen runsaasti yksinkertaisista perussovelluksista aina monipuolisiin neuvoa antaviin sovelluksiin asti. Suomenkielisiä sovelluksia on tarjolla muutamia, englanninkielen taitajille tarjontaa löytyy enemmän. Suurin osa sovelluksista tarjoaa budjetointitoiminnon sekä kulu- ja tulotapahtuminen seurannan. Voit myös liittää pankkitilisi ja luottokorttitapahtumasi useimpiin sovelluksiin, jolloin saat tapahtumat sovellukseen automaattisesti. Monen sovelluksen perusversio on ilmainen, mutta maksullisia lisätoimintoja on tarjolla joko pienen kertamaksun hinnalla tai kuukausiveloitusperiaatteella. Ohessa tietoa muutamista tarjolla olevista sovelluksista.

Suomenkieliset mobiilisovellukset Pivo ja Penno

Suomenkielisistä talouden hallintaan soveltuvista sovelluksista kannattaa ehdottomasti tutustua Osuuspankkien Pivoon. Pivo ei ole tarkoitettu ainoastaan Osuuspankkien asiakkaille vaan se toimii myös muiden suomalaisten pankkitilien kanssa. Käyttöön tarvitaan verkkopankkitunnukset ja sovellus voidaan suojata pääsykoodilla. Sovelluksessa voit seurata tilitapahtumiasi ja siihen voit lisätä helposti myös muita, esimerkiksi käteisellä maksettuja tapahtumia. Budjetin teko on mahdollista ja sovellus näyttää sinulle, kuinka paljon olet kuluttanut ja oletko pysynyt budjetissasi. Pivo toimii myös älylompakkona, jonka avulla voit tehdä rahansiirron kaverillesi, jolla on Pivo käytössään. Osuuspankkien asiakkaat voivat käyttää Pivoa myös lähimaksamiseen niissä kaupoissa, joissa se on mahdollista. Pivo on moderni tapa hallita omaa taloutta ja sovellus kehittynee jatkossa lisää. Takuusäätiön tuottama selainpohjainen Penno kannattaa sekin mainita suomenkielisistä taloudenhallinnan sovelluksista puhuttaessa. Sovellukseen voit kirjata tulosi ja menosi sekä asettaa säästötavoitteen. Sovellus on vielä uusi ja sitä kehitetään käyttäjien kokemusten perusteella. Penno on hyvä perussovellus, joka toimii niin tietokoneella, tabletilla kuin älypuhelimellakin. Käyttöön tarvitaan internet-yhteys.

Englanninkieliset mobiilisovellukset

Englanninkielisiä mobiilisovelluksia talouden hallintaan on tarjolla lukuisia. Useimpien sovellusten perusversiot ovat ilmaisia ja lisäominaisuuksia voi ostaa erikseen. Spendee on tsekkiläisen Cleevion taloudenhallintaan kehitetty sovellus ja ainakin iPhonella testatessa suurin osa perustoiminnoista oli suomenkielisiä ja sen ansiosta käyttöönotto helppoa. Kokonaan sovellus ei ole suomenkielinen, mutta käytetyt kuvakkeet ovat selkeitä helpottaen sovelluksen käyttöä. Voit tehdä itsellesi budjetin ja kirjata helposti tulot ja menot sekä laittaa ne oikeisiin kategorioihin. Voit myös merkitä, missä olet rahaa käyttänyt ja jälkikäteen on helppo seurata, kuinka paljon olet käyttänyt rahaa esimerkiksi lempikahvilassasi. Halutessasi tehdä useita budjetteja, perusversio tulee päivittää maksulliseen Premium-versioon. Expense IQ on singaporelaisen Handy Apps -yrityksen Android-laitteille kehittämä talouden hoitoon tarkoitettu sovellus. Budjettien teko on helppoa ja niissä pysymistä voi seurata erilaisten raporttien avulla. Kuittien liittäminen osaksi kirjanpitoa on helppoa ja sovellus muistuttaa erääntyvistä laskuista. Expense IQ on optimoitu myös tableteille, jolloin sovelluksen käyttö on selkeää. Muita ilmaisia perussovelluksia ovat muun muassa Daily Budget, Wally, MoneyViz ja Money Lover. Kaikkiin näihin voit tallettaa tulot ja menot sekä seurata kuluja erilaisin raportein. Daily Budget ja Wally muistuttavat päivittäin lisäämään mahdolliset ostokset.

Testaa ensin sovelluksia ja tee sitten lopullinen valinta

Koska erilaisia sovelluksia on tarjolla paljon ja niiden perustoiminnot ovat hyvin samankaltaisia, kannattaa niitä vertailla ja testata ennen valintaa. Sovellusten ulkoasuissa ja raporteissa on paljon eroja ja paremmuudesta päättää käyttäjä - yhdelle käyttäjälle graafiset raportit ovat tärkeitä, toista käyttäjää miellyttävät luvut. Tarkista myös oman pankkisi mahdollisesti tarjoamat sovellukset tai talouden hoitoa helpottavat palvelut. Esimerkiksi Laina.fi tarjoaa käyttölainan hallintaan mobiilisovellusta, jonka avulla voit nostaa lainaa ja nähdä nopeasti lainan saldon. Mobiilisovellukset tuovat helpotusta kiireiseen arkeen, kun haluat hallinnoida talouttasi. Tutustu eri vaihtoehtoihin ja valitse omasi!

 

 

« Takaisin Blogin etusivulle