Myytit murtuvat

On tullut aika murtaa kulutusluottoihin liittyviä myyttejä! Tervetuloa seuraamaan uudistunutta Laina.fi- blogia, jossa julkaistaan vuoden 2019 aikana useita kulutusluottoihin, suomalaiseen kulutuskäyttäytymiseen ja moderniin taloudenhoitoon liittyviä uskomuksia.

Eräs erityisen sitkeä ja usein myös mediassa esiintyvä uskomus on, että kulutusluottoja käytettäisiin enimmäkseen luksuksen hankkimiseen. Tämä uskomus ei pidä paikkaansa, sillä kulutusluottoja- niinkuin luottokorttejakin- käytetään usein hyvin arkisten hankintojen kustantamiseen.

Kulutusluotto on monelle suomalaiselle tärkeä apu, kun arjen menot yllättävät. Esim. monilapsisissa perheissä voi kodinkoneen kuten astianpesukoneen tai pyykinpesukoneen rikkoutuminen nopeasti johtaa arjen vaikeutumiseen kohtuuttomalla tavalla. Käytännöllisyys ja toimivat rutiinit takaavat sujuvan päivättäisen elämänmenon ja antavat turvaa. Tässä kulutusluotot usein astuvat kuvaan.

Yleisen suosituksen mukaan kotitalouksilla olisi hyvä olla säästössä noin kahden kuukauden palkan suuruinen summa äkillisiä menoja varten. Kuitenkaan kaikissa elämäntilanteissa tämä ei ole mahdollista, ja monasti kotitaloudet käyttävätkin esimerkiksi luottokorttia yllätyksellisten kulujen kattamiseen.

Luottokorttitilit ovat jo arkipäivää, ja esimerkiksi verkkopalveluiden yleistyessä luottokortin hankkimisesta on tullutkin miltei välttämätöntä. Luottotiliä käytetään niin arkipäiväisten hankintojen tekemiseen kuin lomamatkoihin ja sen käyttämisestä maksetaan niin korkoa kuin käyttömaksujakin. Siinä, muissä luottokortteja kuitenkin myöntävät perinteiset pankit, kulutusluottoja voi hakea pienemmiltä toimijoilta. Kulutusluotto onkin muuttunut suositummaksi vaihtoehdoksi kotitalouden hankintojen rahoittamiseksi yllätyksellisissä tilanteissa.

Suuri osa asiakkaistamme on työssäkäyviä henkilöitä työntekijästä toimitusjohtajaan, ikäjakaumaltaan 20–45-vuotiaita ja 46–75-vuotiaita. Myös sukupuolijakauma on hyvin tasainen ja lainaa ottavat niin miehet kuin naisetkin. Osa Laina.fi:n asiakkaista hakee lainaa erilaisiin arkisiin hankintoihin, auton kunnossapitoon, kodinkoneisiin tai terveydenhuollon suurempiin kuluihin. Lisäksi osa hakijoista hakee lainaa lomakuluihin, matkalippuihin ja osa haluaa yhdistää useita lainojaan helpommin hallittaviksi kokonaisuuksiksi.

Tarjoamme kahta erilaista Laina.fi- luottoratkaisua asiakkaillemme: kertalainaa ja limiittilainaa. Kertalainaa haetaan useammin tiettyä käyttöä varten, esimerkiksi kodinkoneen hankintaan ja limiittilainassa asiakkaalle määritetään tietty luottoraja, ja asiakas voi nostaa luottorajan sisällä tililleen hänelle kulloinkin sopivan summaan. Limittilainaa voikin verrata edulliseen mobiililuottokorttiin koska lainaa lyhennetään kuukausittain eikä myönnetystä mutta käyttämättömästä limiitistä veloiteta mitään. Laina.fi arvostaa pitkiä asiakassuhteita ja hyvin hoidetuille lainoille voi hakea mm. lyhennysvapaita kuukausia.

« Takaisin Blogin etusivulle