8+1 vinkkiä edullisten lentojen nappaamiseen

8 + 1 vinkkiä edullisten lentojen nappaamiseen

Kesä ja kesäloman lämpimät auringonpaisteet ja rantaleikit alkavat olla hiljalleen takanapäin syksyn tehdessä hiljalleen tuloaan. Jotkut ovat innoissaan kumisaappaat jalassa odottamassa syksyn tarjoamaa upeaa ruskataidetta kun taas toiset pitävät sinnikkäästi hellevaatteita päällä talloen katuja varvassandaaleissa lumentuloon asti. Osa puolestaan selaa lävitse eri lomamatkoja taikka lentoja tarjoavia tahoja miettien lähtevänsä pakoon tulevia perinteisiä syksyisiä sateita ja astetta hyytävämpiä viimoja.

Jos sinä kuulut viimeisimpään joukkoon, on tämänkertainen kirjoituksemme hyvin oivallinen. Olemme koonneet 8 vinkkiä tehokkaaseen edullisten lentojen metsästämiseen verkossa. Lentojen hintavertailu todellakin kannattaa, sillä useimmiten lennot muodostavat suurimman osan koko matkakassasta ja fiksuja valintoja tekemällä voit säästää jopa useampia satasia.

Ota mukava asento, laita aurinkolasit päähäsi ja kerää talteen vinkkimme – matka alkakoon!

1.     Laita selaimen Incognito-tila päälle

Kytkemällä kyseisen Incognito-tilan päälle, estät lentoja tarjoavia nettisivuja seuraamasta liikkeitäsi selatessasi heidän verkkokauppaansa. Mikäli sallit selailun tarkkailun, verkkosivustot saattavatkin yht’äkkiä nostaa juuri äsken tarkastelemiesi lentojen hintaa kun saavut sivulle uudemman kerran. Lentoyhtiö yrittää saada sinua siis maksamaan enemmän ja nopeasti ”etteivät hinnat vain enää nouse”.

Helppona ratkaisuna on pitää oma selailupolku salaisena perinteisen sivuhistorian poistamisen sijaan. Useimmissa selaimissa, kuten Googlen Chromessa ja Mozilla Firefoxissa, on oikeassa yläkulmassa ns. kolmen viivan painike, jota klikkaamalla Incognito-tilan saa kytkettyä päälle. Tulet yllättymään positiivisesti uudestaan lentoja selatessasi.

2.     Käytä eri hakusivustoja lentojen vertailuun

Internet on tulvillaan eri lentoyhtiö- ja varaussivustojen vaihtoehtoja. Voit saada useita eri hintoja tismalleen samoille lennoille. Kannattaa olla myös tarkkana, mistä lentoa varatessa on oikeasti maksamassa. Juuri kun ehdit hihkua riemusta edullisista lennoista pariksi viikoksi New Yorkiin, saatat huomata että olet matkustamassa pelkästään käsimatkatavaroidesi voimin ja että ruumaan menevä matkalaukku maksaakin vähintään saman verran kuin itse lentosi.

Mille sivustoille kannattaa siis suunnata? Muutamia sivustoja, joista on hyvä lähteä liikkelle ovat esimerkiksi Rantapallon lentohaku, Momondo ja Skyscanner. Kyseiset sivustot toimivat kaikki suomeksi ja lentojen hakeminen on helppoa ja vaivatonta.

3.     Milloin haluat matkustaa – joustavuus kannattaa

Mikäli matkan ajankohta ei ole niin pilkun päälle, ole joustava. Esimerkiksi koulujen loma-aikoina myös matkojen hinnat ovat useimmiten korkeimmillaan. Yleisten lomakausien lisäksi vuodenajat ja sesongit vaikuttavat merkittävät lentojen hinnat määräytymiseen – myös viikonpäivillä on merkitystä.

Milloin siis kannattaa matkustaa? Arkipäivät ovat viikonloppuja edullisempia ja sanotaan, että tiistait ovat edullisimpia päiviä lennoille. Jos mahdollista, vältä matkustamista suurimpien tapahtumien ja messujen aikaan elleivät ne ole juurikin määränpääsi. Kohdekaupungin tapahtumien tarkastelemisesta voi myös olla hyötyä.

4.     Ota huomioon välilaskut ja lentokentät

Tiesitkö, että suorat lennot ovat useimmiten kalleimpia vaihtoehtoja? Jos hetkellinen lentokenttäelämä kiehtoo ja haluat nauttia useammasta tax free-myymälästä niin miksipä et matkustaisi suoran lennon sijaan huomattavastikin edullisemmin välilaskullisilla lennoilla? Toki tämä vaihtoehto ei ole kaikkia varten, esimerkiksi lapsiperhe voi suosia suoria lentoja mutta yksin tai kaksin matkustaessa välilaskut eivät ole haitaksi.

Entäpä lentokentät, sekä matkaan lähdettäessä että kohdemaassa? Suosituimmissa matkakohteissa on useimmiten yksi pääkenttä ja lähistöltä löytyy lisäksi pienempiä kenttiä. Useat halpalentoyhtiöt suosivat juurikin näitä pienempiä lentokenttiä, jolloin tulee ottaa huomioon lentokenttäkuljetusten kustannukset päälentokentän ollessa lentoyhtiöille kalliimpi vaihtoehto. Voit silti säästää jopa satoja euroja valitsemalla pienemmän lentokentän ja taittamalla välimatkan haluttuun kohteeseen esimerkiksi bussilla taikka junalla.

Lähtiessä matkaan on syytä myöskin huomioida lentokenttä. Tuleeko edullisemmaksi lähteä matkaan Oulun sijasta Helsingistä taikka Helsingin sijaan esimerkiksi Tallinnasta tai Tukholmasta? Tämä voi pitää paikkaansa erityisesti kaukokohteisiin matkatessa.

5.     Ryhdy uutiskirjeiden tilaajaksi tai kanta-asiakkaaksi

Vaikket matkustaisikaan tuhansia kilometrejä lentokoneessa vuositasolla tai edes kahden vuoden tasolla, suosittelen sinua liittymään lentoyhtiöiden taikka lentovaraussivustojen uutiskirjeiden tilaajaksi. Uutiskirjeissä kerrotaan usein erikoistarjouksista kanta-asiakkaille ja näistä eduista ei välttämättä kerrota edes muita kanavia pitkin. Facebookissa FB-ryhmien jäsenenä voit myös saada hyödyllisiä vinkkejä lentojen eduista. Uutiskirjeiden tilaaminen taikka kanta-asiakkuus ovat useimmiten ilmaisia.

6.     Aikainen lintu lennon nappaa

Ole liikkeellä hyvissä ajoin varatessasi lentoja, sillä usein lentojen hinnat vain nousevat matkan ajankohdan lähestyessä. Perinteisten lentoyhtiöiden hinnat ovat edullisemmillaan n. 6 viikkoa – 4 kuukautta ennen matkaa ja halpalentoyhtiöiden halvimmat lennot ovat tarjolla yleensä 3 – 5 kuukautta ennen lähtöä. Halpalentoyhtiöt voivat tosin tarjota hyvin edullisia lentoja lähellä lähtöpäivääkin joten hintaseuranta kannattaa. Incognito -tilaa käyttämällä tottakai (lukaise tarvittaessa uudelleen kohta 1).

7.     Menopaluu samalla vai eri lentoyhtiöllä?

Joskus kannattaa tarkistaa, onko matkustaminen edestakaisin edullisempaa samalla lentoyhtiöllä vai kannattaako meno- ja paluulennot varata eri yhtiöiltä. Euroopan sisäisillä lennoilla tämä voi hyvinkin pitää paikkaansa.

8.     Entäpä jos annat hinnan päättää minne matkaat?

Jos mielessäsi siintää lomamatka etkä ole päättänyt minne tiesi vie, voit antaa hinnan päättää. Esimerkiksi Supersaver ja Skyscanner mahdollistavat lentojen haun edullisimpien hintojen mukaan. Ken tietää, ehkä koet elämäsi seikkailun ja laajennat maailmankuvaasi matkaamalla uusiin kohteisiin.

 

Toivottavasti vinkeistämme on sinulle hyötyä lentoja varatessasi. Onnea edullisempien lentojen etsintään ja hyvää matkaa toivottaen,

Heini Laina.fi:stä

 

Ps.  Ekstarvinkki: 24 tunnin sääntö – mikä se on?

Tiesitkö, että jotkin lentoyhtiöt tarjoavat maksutta lentojen peruutusmahdollisuuden 24 tuntia ennen lähtöä? Ei, en kehoita sinua perumaan matkaasi kaikkien näiden vinkkien jälkeen. Sen sijaan, kannattaa tarkkailla matkahakusivustoja sillä jos vuorokautta ennen samalle lennolle tai muulle sopivalle lennolle samaan kohteeseen vapautuu lippu alennetulla hinnalla, peruuta omasi ja nappaa itsellesi halvempi lippi alennettuun hintaan. Kehoitan toki tarkkaavaisuuteen ja varovaisuuteen tämän vinkin suhteen.

Lähteet: Skyscanner, Rantapallo, Lentodiilit

« Takaisin Blogin etusivulle