Syksyn kekseliäät säästövinkit

Pitkään kaivattu ja odotettu kesäloma on vuoden kohokohta, jonka suunnittelu aloitetaan jo heti uuden vuoden juhlinnan jälkeen. Kesäloma on aikaa, jolloin kukkaron nyörit ovat höllässä ja mieli korkealla, sillä monen kuukauden rutiininomaisen työskentelyn jälkeen on aika nauttia elämästä. Toiset suuntaavat etelän varmaan lämpöön, toiset lyövät asuntovaunun auton koukkuun ja lähtevät suosimalleen leirintäalueelle ja sitten löytyy mittava joukko talonomistajia, joiden lomasuunnitelmat pyörivät kodin katonvaihdossa, maalaamisessa ja muissa remonteissa.

Kesäloman päättymistä ja paluuta arkeen voidaan kuvailla eräänlaiseksi henkiseksi krapulaksi, sillä loman jälkeinen tilien läpikäyminen kertoo valjua tarinaansa loman riemukkaista tapahtumista. Kesäloman aikaiset hauskanpidot ovat rokottaneet yhden sun toisenkin lompakkoa ja syksyn tullen on aika alkaa suunnitella strategiaa, jolla jälleen tasapainottaa talous vakaalle pohjalle. Istahda siis alas hetkeksi, ota viereesi kuppi höyryävää kahvia taikka makoisaa teetä ja tutustu koostamiimme säästövinkkeihin syksyä varten!

 

laina.fi säästövinkit

Säästä ruokamenoissa

Syksyn käynnistäminen lähtee laskujen läpikäynnillä ja maksusuorituksilla. Pakolliset menot on maksettava kuukausittain ja vyötä kiristetään sen sijaan muissa asioissa, kuten esimerkiksi ruokamenoissa. Kesäiset ulkona syömiset saavat odottaa, kun keskitytään kotiruokien valmistukseen. Kotiruokaa suunnitellessa seurataan tarkkaan myymälöiden tarjouksia ja valmistetaan ateriat viikoittaisten tarjousten mukaan. Kotiruoka sopii erinomaisesti myös evääksi töihin, jolloin säästetään reilusti lounaskuluissa.

 

Vaatteet ja muut käyttötavarat

Kesän alennusmyynnit tekevät päätöstään, mutta vielä on hyvä mahdollisuus tehdä löytöjä syksyä ajatellen, joten kannattaa penkoa alehyllyiltä kuluneen sesongin vaatteita, asusteita ja kenkiä edulliseen hintaan. Alennusmyyntien lisäksi kannattaa käväistä kirpputoreilla ja kierrätyskeskuksissa, sillä käytetty on tämän hetken kuuminta muotia, jota kutsutaan milloin retro- tai vintage-nimellä. Maailmalla monet julkisuuden henkilöt ja tähdet käyvät ostoksilla second hand –myymälöissä. Ostaessasi käytettyä, ratsastastakin muodin huipun aallonharjalla!

 

Tarkista tekniset kapineesi

Teknologian kehityksen myötä ovat myös lukuisat sähköiset laitteet löytäneet tiensä liki kaikkiin koteihin, sillä ilman matkapuhelinta tai tietokonetta on nykypäivänä hankalaa hoitaa juoksevia asioita. Monen kodista löytyykin tuoreimmat versiot älypuhelimista, tableteista, tietokoneista ja muista laitteista. Helpoin tapa pienentää kodin kuluja on vaihtaa puhelin- ja laajakaistaliittymä edullisempaan, jolloin kuukausimaksut saadaan laskemaan matalammalle tasolle. Joskus saattaa jopa olla parempi siirtyä prepaid-liittymän käyttäjäksi ja voit heittää hyvästit jokakuisille kännykkä- ja nettilaskuille.

 

Säästä kulutuksessa

Omassa asunnossa asuva voi aloittaa sähkön ja veden säästämisen, mikä merkitsee alhaisempia laskuja. Myös vesilaskussa tehdään säästöjä, kun lyhennetään suihkussa käyntiä ja vältetään veden turhaa valuttamista. Tämän päivän pesu- ja astianpesukoneet ovat taloudellisia ja käyttävät vettä vain tarpeellisen määrän. Pakastin kannattaa sulattaa säännöllisesti, jotta sähkönkulutus pysyisi alhaisena.

 

Vaihda autosi edullisempaan

Auto on monelle tärkeä liikkumisväline ja toisille suorastaan elintärkeä, sillä moni autonomistaja joutuu työssään käyttämään omaa autoa, tai työpaikalle ei ole mahdollisuutta kulkea muulla kulkuvälineellä. Auton kuluihin voidaan kuitenkin vaikuttaa, sillä suurempi, polttoainetta enemmän kuluttava ajoneuvo voidaan vaihtaa pieniruokaisempaan malliin. Samalla saadaan mahdollisuus säästää auton verotuksessa ja mahdollisesti myös vakuutusmaksuissa.

 

Muuta tarpeeton omaisuutesi kahisevaksi 

Lähes jokaiselta löytyy nurkista tarpeetonta tavaraa, joka vain kerää pölyä ja kulkeutuu mukana asunnosta toiseen. Syksy on sopivaa aikaa tehdä inventaario perheen omaisuudesta ja erityisesti varastoissa, kellareissa ja vinteillä lojuvista tavaroista. Laittamalla myyntiin kaapeissa taikka varastoissa lojuvat turhat tavarat, ei ainoastaan saada lisätilaa säilytykseen vaan tällöin on oiva mahdollisuus myös kerryttää talouskassaa turhien tavaroiden myyntituloilla.

Internet on erinomainen paikka, jonne voidaan laittaa tavaraa myyntiin kätevästi ja nopeasti,  joillekin sivuille myös maksutta. Nettisivustot, kuten Tori.fi ja huuto.net ovat suosittuja käytetyn tavaran myyntipaikkoja, jotka tavoittavat lukuisia nettisurffaajia päivittäin. Itsepalvelukirpputorit ovat myös käteviä käytetyn tavaran myyntipaikkoja, josta vuokrataan myyntipöytä ja tuodaan myytävät tuotteet hinnoiteltuina odottamaan kiinnostuneita ostajia. Vanhojen arvotavaroiden panttaaminen, esimerkiksi Pantti.fi:ssä, on myös oiva vaihtoehto lisätienestiä varten. Voit olla varakkaampi kuin arvaatkaan. Olemalla kekseliäs saat oman taloutesi kesän jäljiltä taas pian kuntoon!

Nappaamalla omaan taskuusi säästövinkki jos toinenkin säästöpossusi kiittää sinua takuulla myöhemmin!

laina.fi säästövinkit syksyyn

« Takaisin Blogin etusivulle