Varovaisuutta luottokortin säilyttämiseen.

Kevät on jo poikkeuksellisen pitkällä ja kesäänkin on enää muutama viikko. Kevät ja kesä muuttavat myös suurempien kaupunkien katukuvaa. Kaupunkeihin asettuu myös muualta Euroopasta tulevia ihmisiä, joista osa paremman toimeentulon toivossa ei aina toimi niinkään laillisesti.

Kuulin juuri tarinan ystävältäni, jonka tyttären kännykkä lähti kädestä keskellä kirkkainta keväistä päivää. Tytär oli päiväsaikaan keskellä kauppatoria ja puhui omaan kännykkäänsä ystävien ympäröimänä. Puhelun päätyttyä hän laittoi puhelimen takkinsa taskuun ja vieläpä vetuketjunkin kiinni. Puhelun jälkeen kaveriporukan ympärille tuli Itä-Euroopasta kotoisin oleva nainen tönimään tyttöä. Hetken tyttöä tönittyään nainen sitten poistukin paikalta liukkaasti. Tytär oli aikeisessa hetkeä myöhemmin soittaa äidilleen, mutta vierailevan naisen käsi olikin löytänyt tytön puhelimen takin taskusta ja puhelin kadonnut.

Reipas kaveriporukka ei naista enää näköpiiriinsä saanut, joten he lähtivät rivakasti poliisasemalle asiaa selvittämään. Poliisiasemalla odotti yllätys: Asemalle oli kokoontunut joukko muitakin ihmisiä samojen huolien kanssa. Rikosilmoituksen tekemisen jälkeen kävi selväksi, että päivän aikana oli tapahtunut lähes kymmenen vastaavaa tapausta. Tyttären nopean toiminnan ansiosta liittymä suljettiin heti ja vahingoiksi kirjaututuivat ainoastaan menetty iPhone, kadotetut kontaktit, valokuvat ja paha mieli.

Kannataa noudattaa siis erityisestä tarkkaavaisuutta kännyköiden sekä maksukorttien kanssa. Huolehdi, että luottokortti ja erityisesti sen PIN-tunnus ovat varmassa tallessa.

Noudattamalla seuraavia ennakoivia toimenpiteitä, voit ainakin yrittää vältää isompien vahinkojen tapahtumisen.

  • Kanna käsilaukkua etupuolellla.
  • Varmista, että repun taskut on suljettu. Isoissa yleisötilaisuuksissa on syytä kantaa myös reppua etupuolella.
  • Laita puhelin ja lomapakko laukussa vetoketjulla suljettavan taskun taakse.
  • Älä jätä lompakkoa tai kukkaroa terassin pöydällä edes hetkeksi.
  • Suojaa tunnusluku pankkiautomaatilla ja maksupäätteillä.
  • Älä säilytä korttien PIN-tunnuksia lompakossa. Opettele PIN- tunnus ulkoa.

Taskuvarkaus on rikos ja siitä on aina hyvä tehdä rikosilmoitus poliisiasemlla tai netissä www.poliisi.fi

« Takaisin Blogin etusivulle